Uncategorized Din feriebolig, deres fattidom?

Din feriebolig, deres fattidom?

-

- Advertisment -

En for stor del av økonomien på Costa Blanca er basert på residensiell turisme og ferieboliger. Kjøp av ferieboliger gir begrensede inntekter over tid og en dårlig fordeling av resurssene. En stor andel av de som kjøper bolig er pensjonister en gruppe som bruker mindre penger og skaper mindre økonomisk aktivitet enn befolkningen i snitt.

Tallene som viser dette kommer fra INE. Den spanske statens institutt for statistikk.

En økonomi basert på bygging og salg av nye boliger er svært sårbar når boligkjøperne uteblir. Tallene som er lagt frem av Universitetet i Alicante viser at fattigdommen nå er størst akkurat der hvor det har vært satset mest på «residensiell turisme». Til tross for at byggesektoren nå øker sin aktivitet har det vært stille i mange år nå. Dette har slått hardt ut for de mange som har livnært seg i byggebransjen eller som leverandører og underleverandører.

Områdene med størst fattigdom er Marina Alta (Calpe og nordover) samt Vega Baja (Området syd for Alicante, inkludert Torrevieja ned til Murcia provinsen). I Marina Alta har en gjennomsnittlig husholdning en inntekt på 9.479 Euro. I Vega Baja 10.246, begge tallene er langt under landsgjennomsnittet.

Marina Baixa hvor Alfaz del Pi ligger har marginalt høyere inntekter. En gjennomsnittlig husholdning har her en inntekt på 11.387 Euro. Mye fjell i området har begrenset byggeaktiviteten i områder her over lang tid, så oppbremsingen som følge av finanskrisen slo mindre hardt til her. Inntektene her er uansett under gjennomsnittet for både Alicante provinsen (12.010 Euro) og Valencia regionen under ett som er 13.305 Euro.

Tradisjonelle sektorer som jordbruk ble i stor grad ignorert så lenge det var høy etterspørsel etter arbeidskraft i byggesektoren. Den rikdom ungdommen ser rundt seg gjør det også vanskelig å rekruttere folk til yrker med lavere inntekter.

Hus og bolig

Bygge om og bygge ut i Spania

Kommunenes plan- og bygningsetat blir stadig flinkere og mer ivrige til å kreve inn bøter og ilegge rivningspåbud på...

Før, under og etter bolighandelen Du trenger gode allierte

Boligmarkedet langs kysten vår er midt i oppturen. I et dynamisk marked som dette er det mange aktører, fra...
- Advertisement -

Fellesvel og sameie i Spania – La comunidad de vecinos

I vårt område langs kysten finner vi mange boligkompleks med fellesarealer og felles elementer som heis, basseng, hage parkeringsplasser...

Bolig i Spania

2017: 4.7% dyrere boliger 20% flere transaksjoner

Eiendomsgiganten Servihabitat har publisert sin analyse for det spanske...
- Advertisement -

Kjøp av bolig i SpaniaRELATED
Mer om kjøp av hus, leilighet og bolig i Spania