Klar prisøkning langs kysten av Spania

0
1607
Hus i Torrevieja

Prisene på det spanske eiendomsmarkedet fortsetter å stige. Økningen gjelder både for utleie og salg og er spesielt tydelig langs kysten. Costa Blanca, Costa del Sol, Balearene og Kanariøyene er blant stedene som kan nevnes, men også byer der sol og bading er mindre fremtredende opplever vekst.

I følge en analyse fra den spanske eiendomsportalen Pisos.com presentert i midten av juni har prisene for hus og leiligheter som ligger ved havet økt betraktelig det siste året. Tydeligst er økningen på salg av ny eiendommer, med priser som i dag ligger 19,8 prosent høyere enn for bare et år siden. En gjennomsnittsbolig ved kysten er i dag beregnet til over 215.000 euro (ca. 2 millioner kroner). Også utleiemarkedet langs kysten opplever tydelig vekst, med priser som i dag er 13,5 prosent høyere enn i 2016.

Populære feriesteder som Costa del Sol, Costa Blanca, Balearene og Kanariøyene er blitt dyrere. Prisene har imidlertid også gått opp på steder der sol og bading er mindre fremtredende. Her nevnes områder nord i Spania som ser ut til å ha overkommet stagnasjonen i markedet, steder der man istedenfor badestrender støtter seg på forskjellige kulturtilbud, gastronomi og natur.