Tips og guider om kjøp og eie av bolig i Spania 8 tips for et godt boligkjøp i Spania

8 tips for et godt boligkjøp i Spania

-

- Advertisment -
  1. Velg område: Finn ut om du vil bo nær by, strand, golf, avstand til flyplass, lokalt senter, nærmiljø, skole, landsby eller innland.
  2. Velg boligtype: Leilighet, enebolig, rekkehus, gårdsbruk, tomannsbolig, generasjonsbolig, landsbyhus mm
  3. Velg størrelse på boligen, krav, spesifikasjoner og fasiliteter: Antall soverom, antall bad, eget eller felles, basseng, garasje, tilpasset rullestol, oppussing, om det er helårsbolig, feriebolig, utleieobjekt eller til bruk kun for familien.
  4. Definer prisklasse: Hvor mye vil du bruke, sett grenser, evaluere om du er villig til å tøye grensene kun når du ser krav eller behov endrer seg
  5. Kjøper du nytt, under oppføring eller på planstadiet, skal bankgarantier gis og kontrakten klareres særskilt nøye. Du har 10 års bygge-forsikring. Omkostninger i forbindelse med kjøp og overskjøting ca 13-14% Husk at det gjerne selges uten møbler, utstyr og hvitevarer noe som betyr en kostnad på ytterligere ca 15% av kjøpsprisen på selve boligen.
  6. Kjøper du brukt, ferdigstilt bolig så ser du hva du får, du har møbler, hvitevarer og utstyr til å starte med. Sjekk nøye stand, standard og sameie dersom det er fellesvel. Omkostninger til overskjøting er ca 12-13%. Husk at det må påregnes oppdatering og reparasjoner i løpet av de neste årene.
  7. Eie det selv eller kjøpe på firma, kanskje bare ha bruksretten, muligens lønner det seg å sette det på barna, foreldrene eller andre? Be din megler eller advokat om råd, dette bør han kunne svare på.
  8. Bruk aktører som har lokalkunnskap, kan språket, har nettverk og er registrerte og etablerte i Spania slik at de kan gi deg garantier og oppfølging på norsk og selvsagt løse flokene om de oppstår- på spansk.

Les også: Bolig i Spania Nytt eller brukt?

SKRIBENTEN: Eiendomsmegler Mona Nielsen fra Larvik kom til Spania i 1986. Hun er i dag en av de mest erfarne norske eiendomsmeglere i Spania og en veteran i bransjen på Costa Blanca. Hun er utdannet spansk megler og til daglig leder for eiendomsmegler Lundquist & Nielsen, en bedrift med historie tilbake til 1998. Nielsen har vært aktiv i Spansk politikk. I 2008 ble hun valgt inn i PSOE’s styre i Rojales. Mona Nielsen sitter også i styret for stiftelsen til den Norske Skolen i Rojales.

Hus og bolig

Bygge om og bygge ut i Spania

Kommunenes plan- og bygningsetat blir stadig flinkere og mer ivrige til å kreve inn bøter og ilegge rivningspåbud på...

Før, under og etter bolighandelen Du trenger gode allierte

Boligmarkedet langs kysten vår er midt i oppturen. I et dynamisk marked som dette er det mange aktører, fra...
- Advertisement -

Fellesvel og sameie i Spania – La comunidad de vecinos

I vårt område langs kysten finner vi mange boligkompleks med fellesarealer og felles elementer som heis, basseng, hage parkeringsplasser...

Bolig i Spania

- Advertisement -

Kjøp av bolig i SpaniaRELATED
Mer om kjøp av hus, leilighet og bolig i Spania