Nybygg i Spania Dyrere å kjøpe nytt i Spania

Dyrere å kjøpe nytt i Spania

-

- Advertisment -

Å kjøpe ny bolig i Spania blir stadig dyrere. Det skriver avisen El País. Etter andre kvartal i år hadde prisene i gjennomsnitt økt med 8,4 prosent på ett år. Årsaken skal være at etterspørselen etter nye boliger i enkelte byer som Barcelona og Madrid for øyeblikket er større en tilbudet. Prisen på bruktboliger har også økt i samme periode, men mer moderat med 3,2 prosent.

I følge det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) er prisstigningen på 8,4 prosent den største siden slutten av 2007 (før finanskrisen og sammenbruddet i markedet). Noe av grunnen til at prisene på nye boliger stiger skyldes markedene i enkelte byer som Madrid og Barcelona. Der skal etterspørselen etter nytt for øyeblikket være større en tilbudet, noe som presser prisene oppover.

Det samme er ikke tilfelle for bruktboliger. Riktignok har prisene økt også her, men mer moderat med 3,2 prosent (6,4 prosent etter første kvartal).

Hus og bolig

Bygge om og bygge ut i Spania

Kommunenes plan- og bygningsetat blir stadig flinkere og mer ivrige til å kreve inn bøter og ilegge rivningspåbud på...

Før, under og etter bolighandelen Du trenger gode allierte

Boligmarkedet langs kysten vår er midt i oppturen. I et dynamisk marked som dette er det mange aktører, fra...
- Advertisement -

Fellesvel og sameie i Spania – La comunidad de vecinos

I vårt område langs kysten finner vi mange boligkompleks med fellesarealer og felles elementer som heis, basseng, hage parkeringsplasser...

Bolig i Spania

Vil bygge ut i Sierra de Bernia

Callosa d'en Sarrià presser igjen på for å bygge...
- Advertisement -

Kjøp av bolig i SpaniaRELATED
Mer om kjøp av hus, leilighet og bolig i Spania