Kanariøyene Flere skandinaviske boligkjøp på Kanariøyene - til tross for...

Flere skandinaviske boligkjøp på Kanariøyene – til tross for svakere krone

-

- Advertisment -

Antall eiendommer som selges til svensker og nordmenn øker i Spania til tross for den svake kronen. Kanariøyene er blant områdene med størst skandinavisk etterspørsel hvor prisene stiger raskest akkurat nå (+ 3,8 prosent).

Andre slike områder er Costa del Sol (+ 6,1 prosent), og Almeria (+ 3,6 prosent). Hele det spanske markedet er økende blant skandinaver.

Siden 2008 har den svenske eiendomsmegleren Fastighetsbyrån fulgte boligprisindeksen i Spania fra det statlige Instituto Nacional de Estadística, det nasjonale statistikkinstituttet.

Fire prosent opp i Spania

Ifølge rapporten for 2016, offentliggjort 7. desember, har prisene på det spanske boligmarkedet økt med 4,0 prosent i løpet av de siste tolv månedene.

Prisene stiger raskest i øyeblikket i Madrid (7,8 prosent), Catalonia (6,6 prosent), hvor byen Barcelona er av betydning for statistikken, og Mallorca (5,4 prosent).

Prisene på nasjonalt nivå på videresalgsmarkedet økte med 3,5 prosent, og for nye konstruksjonen med hele 7,3 prosent.

– Den stabile oppgangen fortsetter på nasjonalt nivå. Men det er store variasjoner mellom ulike deler av landet. De store byene Madrid og Barcelona har ​​de største prisøkningene. Vi kan også se at nybygde boliger i attraktive kystområder er veldig hot akkurat nå, sier Daniel Nilsson, administrerende direktør i Fastighetsbyrån International i en pressemelding.

TINSA-indeksen viser også prisøkning

Den svenske meglerselskapet følger også verdivurderingselskapet TINSAs prisindeks. Den siste rapporten for 3. kvartal 2016 viser et heterogent spansk boligmarkedet hvor prisene over tolv måneder gjennomsnittlig økte med 0,8 prosent, men det er store variasjoner.

Blant de store byene er Barcelona (8,8 prosent), Madrid (5,4 prosent) og Valencia (6,0 prosent) godt over gjennomsnittet, men også Malaga (3,5 prosent) og Palma de Mallorca (2,0 prosent).

Av Björn Ulfsson | CanariJournalen

Hus og bolig

Bygge om og bygge ut i Spania

Kommunenes plan- og bygningsetat blir stadig flinkere og mer ivrige til å kreve inn bøter og ilegge rivningspåbud på...

Før, under og etter bolighandelen Du trenger gode allierte

Boligmarkedet langs kysten vår er midt i oppturen. I et dynamisk marked som dette er det mange aktører, fra...
- Advertisement -

Fellesvel og sameie i Spania – La comunidad de vecinos

I vårt område langs kysten finner vi mange boligkompleks med fellesarealer og felles elementer som heis, basseng, hage parkeringsplasser...

Bolig i Spania

Vil endre Torreviejas skyline

Det spanske eiendomsfirmaet Metrovacesa vil bygge opptil fire nye...
- Advertisement -

Kjøp av bolig i SpaniaRELATED
Mer om kjøp av hus, leilighet og bolig i Spania